És un centre que té per objectiu facilitar la tasca del cuidador principal de la gent gran.

Cuidar la gent gran no és sempre una tasca fàcil, ni molt menys decidir si la millor opció és una residència d’avis o un centre de dia.

És una estada per a persones que viuen soles i volen compartir algunes hores en companyia, realitzant activitats i teràpies constructives per a la seva vida diària.

Els avantatges que ofereix el Centre de Dia per a persones majors de 60 anys i per als familiars que tenen la responsabilitat de ser el cuidador principal:

  • Si el familiar treballa, pot deixar a la persona que té cura en un centre on està assegurada i cuidada per professionals degudament preparats en geriatria. I realitzar així les seves activitats durant el dia.
  • Si el familiar està esgotat de cuidar, és molt important utilitzar aquest recurs abans que s’esgoti o caigui en un estrès que necessitarà posteriorment ajuda mèdica.
  • La persona gran no se sentirà sola, amb la dinamització i integració duta a terme pels professionals, l’ajudarà a sentir-se en companyia i activa durant la jornada.
  • L’atenció personalitzada pels professionals de la salut l’ajudarà a detectar qualsevol anomalia que pugui ser inici d’alguna malaltia, que tractada a temps es pot afrontar amb major eficiència.
  • Ofereix diferents teràpies per potenciar el seu grau d’autonomia o bé treballar en aquelles dificultats que van apareixent amb el pas dels anys.
  • Manteniment de la higiene, en alguns casos les persones amb cert grau de dependència necessiten algunes instal·lacions apropiades per a aquesta finalitat ia casa no la tenen. El sentir-se a gust amb el seu cos fa que augmenti l’autoestima i qualitat de vida.
  • Dorm a casa seva, d’aquesta manera la persona pot seguir en el seu entorn familiar o bé gaudint de la seva casa i els seus béns personals tan preuats per la gent gran.